2 portioner
Ingredienser
300 g salmalax
en nypa flingsalt
4 msk svarta och vita sesamfrön
200 g frysta skalade edamamebönor
1 gurka
70 g babyspenat eller andra goda gröna blad
1 kruka koriander
Karibisk mango- och limesalsa:
1 färsk eller 225 g fryst och tinad mango
1 lime, saft och finrivet skal
1/2 msk finriven ingefära
1/2 röd chili
salt
Gör så här
Mixa mangon slät med limesaft och ingefära. Finhacka chilin och rör ner tillsammans med limeskal. Smaka av med salt och ställ i kylen. Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxen i lagom stora bitar. Häll upp flingsalt och sesamfrön på en tallrik och vänd runt laxbitarna. Lägg laxen i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen i 6-8 minuter beroende på laxbitarnas storlek (salmalax är godast om den är lite rå i mitten, övervaka inte!). Koka edamamebönorna i cirka 2 minuter. Skölj av i kallt vatten och låt rinna av. Skär långa strimlor av gurkan med en potatisskalare. Lägg upp spenat, bönor, lax och gurka i en skål. Servera med mango- och limesalsa, koriander och extra sesamfrön.
Receptet är hämtat ur Beautyfood av Maria Ahlgren, Norstedts